Rasfare i Sunndal

Huff og huff… det har gått en masse snøras i Sunndal. Natt til mandag gikk det et gedigent snøras like ved der jeg bor… det var 60-70 meter bredt og ca 6-7 meter dypt….. jeg har sett bilder derfra og jaa… jeg grøsser og tårene siler. Jeg er redd!! Selv om jeg er oppvokst med snø- og steinras.. jeg er vant til dette men.. nei dette er ukoselig!! Stengte veier.. huset rett over veien for der mamma bor er evakuert pga Killura-fonna, den kan gå når som helst og bare for å ha sagt det… Den fonna tok kirka for over 100 år siden og kirka ligger adskillig lengre innover mot sentrum enn hva blokka til mamma gjør. Simon er trygg så lenge han holder seg inne men jeg er redd for hva som kan skje mamma hvis Killura begynner å rase for fullt. Hun har soverommet sitt på den siden.. rett mot Killura.

Strømmen er heldigvis tilbake på Hoelsand hvor jeg bor.. men foreløbig bare for en liten stund. Prata akkurat med sønnen min på telefon og han skulle kjappe seg å lage middag mens det er strøm.

Rasfaren i Sunndal er så stor at det er på kategori 4 av 5..og de er planer om å la jetfly fly over Sunndal for å løse ut flere ras for det er eneorme snømengder oppi fjellene og snøen må jo ned. Det ventes ras fra Einangfonna, Kufonna og Killura.. det er vel de verste… pluss alle de mindre rasene. SUKK………

Skolene er stengt, veiene er nattestengte..

Her kan du lese litt…..
http://driva.no/article/20100315/NYHETER/100319962/1043/KULTUR

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med . Bokmerk permalenken.